xx33

Gem det væk

Jeg har et meget flot hjem, det vil jeg rigtig gerne selv indrømme. Der er intet ”fedt” i mit hjem (måske udover de kunststykker jeg har hængende på væggene). Der er kun genstande med funktionaliteter. I min stue lige nu har jeg blot et skab, en sovesofa, sofabord og mit skrivebord til når jeg skal arbejde. Grunden til, at min hjem virker så småt er fordi, at jeg bor i en lille lejlighed, så der er ikke plads til alt for mange ting. Men det er egentlig en god ting, for det har lært mig i detaljer hvordan, man kan få et rigtig flot hjem uden overhovedet at have noget ”fedt” på det. Der er ingenting i denne stue jeg sidder i lige nu, som man kunne undvære. Hvis man tog blot en genstand ud ville hele stuen lige pludselig forekomme meget tom. Og det samme hvis man tilsatte en ting til stuen, så ville den lige pludselig forekomme proppet. Det samme foregår i mit soveværelse. Det værelse er endnu mindre og der er bare et tv-bord med tv på, som peger lige i retning af min seng, samt et lille natbord ved sengen og en kommode til diverse ting. Men hvordan kan man eksistere i sådan en tilværelse? Hvis du fulgte med ville du nok indse, at jeg egentlig kun har to genstande til at holde mine ting. Det er skabet (som virkelig ikke er stort, og bruges til at holde tøj) og så kommoden (som er endnu mindre og bruges til at holde tilfældige genstande). Men hvordan kan jeg leve en normal levestil uden egentlig at have noget fremme?

Det skal jeg sige dig: Pladsbevarende opbevaring. Der er ingen anden måde at sige det på. Det er et emne hvorpå jeg er mesteren. Stort set alle mine ting (og jeg har rigtig mange ting i min lejlighed) er på en eller anden måde i en pladsbevarende opbevaring. For eksempel er hele undersiden af min seng dækket af forskellige kasser man kan rulle frem og tilbage, som i sig selv opbevarer en hel masse ting for mig. For mig er dette helt klart idealet, for det lader mig opbevare alle mine småting, men på en maner der får en gæst til at tænke ”wow der er da godt nok flot og simpelt herinde”.

Less is more

Som det kendte engelske udtryk går på ”less is more” betyder, at mindre er mere. At nogle gange skal man ikke gøre alt muligt for at være ekstravagant, men at en lille simpel ting faktisk kan være lige så effektiv som hvis man gør alting og så bombastisk som muligt. Det er netop denne filosofi jeg operer med her, og det er netop derfor jeg gang på gang får komplimenter på mit hjem. Derudover tror jeg også det er sundt for sindet, for jo mindre rod der er i hjemmet, jo mindre rod er der i sindet. Og når alting er gemt væk og opbevaret, så er der intet rod overhovedet.