xx33

Der er rigtig mange forskellige holdninger til, hvilken form for foder der er bedst at give sin hund. Nogle sværger til de helt billige varianter, der kan købes i ethvert supermarked. Andre vælger at droppe foderet helt, og i stedet lave hundens mad selv hver dag. Der er ingen præcise retningslinjer for, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Men der er alligevel nogle basisregler, som man som hundeejer godt kan gå ud fra. Undersøgelser udført at forskere og dyrlæger viser nemlig, at hunde har godt af nogle bestemte ting.

For eksempel, så er det for alle hunde vigtigt at få protein og fedt. Hunde bruger rigtig meget energi, fordi de typisk springer rundt og går lange ture. Faktisk synes mange hunde at have næsten uendelig meget energi, og skal man holde sin hund sund og frisk, skal man derfor sørge for, at de virkelig bliver ladet op gennem foderet. Proteinet sørger ydermere for at holde musklerne sunde og stærke, så benene kan holde til mange lange gåture i mange år fremover. Men hvis de helt basale vitaminer og stoffer er til stede, så er resten faktisk meget op til en selv som hundens ejer.

Hvalpe har særlige behov

Én ting man skal være opmærksom på er, at hunde i forskellige aldersgrupper har forskellige behov med hensyn til fodermængde og art. For eksempel er ejeren af en hundehvalp forpligtet til at sørge for, at denne lille, voksende hund har de bedste vilkår for at blive stor og stærk. Små hvalpe har ofte en glubende appetit, og de skal have den mad, som de kan spise. Fordi kroppen – ligesom hos et spædbarn – er i fuld gang med at gro, kræver det nemlig mere energi end hos en voksen hund – og det siger altså ikke så lidt.

Når man vælger foder til sin hundehvalp, er det derfor en god idé at vælge foder med ekstra meget energi i form af fedt samt rigtig mange mineraler og vitaminer. Man kan godt få gode produkter i Danmark, men vil man have et stor udvalg, så skal man til udlandet – nærmere bestemt USA. Hundefoder købt i USA er helt særligt, fordi teknologien der er meget længere og der generelt er en endnu større fokus på hundenes behov og deres velbefindende. Derfor kan man finde mange flere varianter og meget mere avancerede opskrifter der, end man kan herhjemme.

Forkæl din hvalp

Det er vigtigt at give ens hvalp en god start på livet og en god start på livet i ens familie. dette gør man selvfølgelig først og fremmest med masser af kærlighed. Men maden kan altså også god betyde en del for hvalpens fysiske og psykiske velvære, og derfor er det en god idé at spendere lidt ekstra på den i lige præcis denne vigtige periode af hundens liv. At købe fra USA er således en god investering, som man helt sikkert vil blive glad for i det lange løb.