Mennesker er enormt forskellige, og det betyder også, at der kan opstå nogle problemer, når man forsøger at få et liv til at fungere sammen. Det kan være, at man snakker forbi hinanden hele tiden, eller det kan være, at man mangler noget lyst til at være sammen, og at man derfor ikke helt kan få det til at hænge sammen. Der er mange forskellige måder, man kan forsøge at løse det hele på, fordi der også er mange forskellige problemer der kan være brug for at få løst. Det er jo lige det, der er kernen i det hele: Når mennesker er så forskellige, kommer der også til at være en masse forskellige problemer med forholdene man er i. De problemer skal man så også håndtere på forskellige måder, hvis de skal have en effekt. Løsningen på et problem er jo ikke nødvendigvis svaret på et andet.

Forskellige problematikker

Der kan være du skal have gang i noget bedre kommunikation i forholdet, og det er der mange der har problemer med, så det er meget muligt, at det er stedet I skal forsøge at forbedre på. Det kan også være, at problemet er helt anderledes, og måske kan løses af en vibrator, og noget mere lyst til at være sammen i soveværelset. Der er også mange andre slags problemer, og det kan ikke lade sig gøre at nævne dem alle sammen, for det er jo som sagt forskelligt fra person til person, og derfor er det også fra par til par.

Der er løsninger

En af de ting man skal huske er, at næsten uanset hvad det er for et problem man står overfor, så er der muligheder for at komme igennem det sammen, og det er mest af alt et spørgsmål om, at I begge skal ville overkomme problemet, og så er der masser af mennesker, der gerne vil hjælpe med at I kan komme videre. Det kan være, at der er brug for noget terapi af en slags, eller det kan være, at I kan klare det ved at tage jer sammen, og bruge mere tid og energi sammen, så I måske kan genfinde den gnist i kendte fra førhen. Den ligger et sted inde bagved, og det er noget I kan finde igen, hvis I vil arbejde for det. Det bliver ikke nemt, men det kan lade sig gøre.

Løsninger indebærer kompromisser. Selvom begge parter føler at de har ret så kan man ikke beholde dette synspunkt hvis man vil bevæge sig videre. For et parforhold er ikke som en fodboldkamp. Der behøver ikke være en vinder. Tværtimod. Konflikterne svarer til dem man har i Folketinget. Begge parter bliver nødt til at sluge kameler for at finde løsninger de begge kan leve med. Det er på samme måde i forholdet. Selvom man føler man har ret, kan man blive nødt til at give efter for at fremme det fælles bedste, hvilket er forholdet.