xx33

Bliver i snart forældre for første gang, så er i klar over, at jeres liv står over for en stor omvæltning. Men når man endnu ikke har børn, så kan det være svært at forestille sig, hvordan verden kommer til at forandre sig, og hvad det egentlig vil betyde, når i får jeres første barn. I denne artikel vil du kunne læse mere om, hvad du kan forberede dig på vil ændre sig, når den lille ny kommer til verden, så i som forældre er klædt bedst muligt på til det nye liv som familie.

Det store projekt – at komme ud af huset!

Når i har fået et barn, så drejer hele jeres verden sig om barnet. Det betyder på mange punkter, at i må justere jeres liv ind efter barnets behov. En af de største udfordringer, kan være noget så basalt som at komme ud af døren – jep, du læste rigtigt! Når i skal ud af døren som et par, så går i simpelthen blot hen og tager fat i dørhåndtaget – og går ud af huset. Sådan fungerer det ikke længere, når den lille ny er kommet til verden.

lille-barn

Først og fremmest, så skal alt planlægges ind efter den lilles rutiner. Det vil sige, at aftaler, der ligger oven i babys middagslur og øvrige lure, ikke kan lade sig gøre. Nu kan man jo ikke forudindstille barnet i forhold til søvn, så hvis junior er urolig og falder senere i søvn end beregnet, så kan i blive nødt til at aflyse eller udskyde jeres aftaler for at tilgodese barnets behov for søvn.

Ud over søvnen, så skal en tur ud af huset også planlægges i forhold til barnets måltider. Gå aldrig ud af huset med en sulten og pylret baby – for jeres egen skyld. Derudover skal i være sikre på, at i har alt med i pusletasken:

  • Bleer
  • Vådservietter
  • Sut – og reservesut!
  • Stofbleer
  • Skiftetøj
  • Eventuelt andet

Der er ikke noget mere øv end at stå midt i en tøjbutik med en baby, der har lavet nummer to hele vejen op ad ryggen, og man så har glemt nye bleer! Og når der siges hele vejen op ad ryggen, så er det bogstavelig talt. De fleste forældre vil kunne mindes en eller flere gange, hvor junior har ramt sig selv i nakken med nummer to – hele vejen op gennem bodyen. Sørg derfor altid for at have skifteting lige ved hånden.

baby

Flere spændende artikler om tips til hverdagen med børn

Klik ind på https://www.babymode.dk/, hvor du vil kunne læse en masse spændende artikler og gode råd om hverdagen med børn. Der finder du tip til alt fra flyveturen med baby, hverdagen med baby og meget mere.