xx33

Det kan være nervepirrende at skulle finde en gave til en, om end du elsker personen eller ej. At finde en gave som modtageren vil elske, kræver lidt fremadrettet tænkning og forståelse for modtagerens personlighed og smag. Her finder du nogle gode råd til at finde den perfekte gave.

Lav en liste over personens interesser og præferencer

Gør gaven personlig ved at sætte dig ned og lave en liste over personens interesser og ting, som de kan lide, om det er videospil eller kinesisk mad. Prøv at skriv så mange ting ned som muligt eller oplevelser, som personen har haft og fortalt dig om eller ting, som de godt kan lide at lave. Overvej om personen er indadvendt eller udadvendt – det vil hjælpe dig med at beslutte, hvilken oplevelse der er bedst for dem. Derudover skal du også tænke over deres alder. En person på 50 vil måske nyde en anden gave end en person på 20 år.

julegaver indpakket

Sådan finder du den perfekte gave

Overvej hvor tæt et forhold du har til personen. Hvis I har et tæt forhold, om det er intimt eller platonisk, så kan du vælge en gave der er mere personlig. Hvis du ikke er tæt med personen, så kan du vælge en gave, der er mere tilgængelig. Eksempler på dette kunne være en romantisk middag eller en anden slags oplevelse til en person, som du er romantisk med. Til en meget tæt ven kan det være noget, som symboliserer jeres venskab. Hvis I begge kan lide Ringenes Herre, så kan det have noget med Ringenes Herre at gøre. Hvis det er en bekendt, så er et gavekort altid en god ide. De kan derefter bruge det til at købe det, som de selv vil have.

En anden ting, som du kan gøre, er at identificere de ting, som personen muligvis har brug for. Tænk på nogle vilkårlige ting, som personen måske har brug for i deres daglige liv eller noget stort, som de mangler at erhverve og som ville ændre deres liv. Det kan være noget til køkkenet, som personen har haft et godt øje til eller en skoletaske, som de skal bruge til skolen. Kig efter praktiske gaver, som stadig vil være en overraskelse. Det kan være noget, som er uden for deres budget eller som de ikke har tid til selv at anskaffe. Prøv at undgå at gå for langt over deres budget, da det muligvis kan blive fortolket som en fornedrelse. Overvej hvad der vil være en overraskelse og ikke et chok for dem, når de åbner gaven.

sort gave med blåt gavebånd

Lav selv en gave

Hjemmelavede gaver kan være de bedste gaver, da de ofte er detaljeret og betænksomme. Hjemmelavede gaver viser også modtageren, at du bruger langt tid og energi på en gave til dem. Det vil de helt sikkert blive glade for. Brug noget tid på at udtænke en gave og skab den derefter selv. Det kan også være en sjov udfordring til dig selv, hvis du mangler at udforske din egen kreativitet en smule.