xx33

Står du og mangler penge og overvejer du at tage et lån? Så sæt dig godt ind i de forskellige regler fra låneudbyderne. Alt efter hvor stort et beløb du har behov for at låne, findes der en lang række af tilbud og muligheder. Mange forbinder ofte lån med det at købe ny bil eller nyt hus.

Ved denne type af lån har man at gøre med store beløb og man vil derfor ofte henvende sig i sin bank. Banken vil ofte bede om, at man stiller en form for sikkerhed for sit lån. Dette kan for nogle gøre det problematisk at låne penge.  Men hvad betyder det egentlig, at man skal stille sikkerhed? Det vil sige at man til gengæld for sit lån, stiller et beløb eller en værdifuld genstand, som for eksempel en bil eller et kostbart smykke eller kunststykke, til rådighed.

Her kan du finde billige lån uden sikkerhed

I det tilfælde at man ikke kan betale sit lån tilbage som aftalt, kan banken så overtage den sikkerhed man har stillet. På den måde er banken sikret at de får deres penge uanset udfaldet af ens lånesituation. Som nævnt kan dette gøre det svært for nogle at låne penge, hvis de ikke ligger inde med værdifulde genstande eller større beløb.
Men der findes også andre typer af lån til meget mindre beløb, hvor der er andre regler der gør sig gældende. Dette omhandler ofte lån, der tages over nettet, de ofte såkaldte forbrugslån. Her finder du lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed og som derved åbner dørene op for, at du kan låne til det du har brug for. Lån der ikke stiller krav om sikkerhed, åbner låneverdenen op for en lang række af forbrugere. Derfor er disse lån blevet meget populære og noget som mange mennesker gør brug af.

Lån uden sikkerhed

Hav styr på de forskellige lånebegreber

Uanset hvor stort et beløb du ønsker at ansøge om at låne, er det altid en god ide at sætte sig ind i og forstå de begreber, som gør sig gældende i låneverdenen. Jo bedre man har styr på de forskellige benævnelser, jo nemmere er det at gennemskue det lån, man er i gang med at optage. ÅOP er et begreb der altid nævnes, men som mange ikke ved, hvad betyder. Forkortelsen står for årlige omkostninger i procent og angiver i procent, hvad de samlede udgifter løber op i inklusive renter og gebyrer.

Dette er altså en anden måde at angive på, hvad det samlede tilbagebetalingsbeløb er. Løbetiden som også ofte bliver nævnt, er den periode af tid, som man har til at afdrage på sit lån og betale det tilbage. Det fulde lån inklusive renter og gebyrer skal altså være betalt tilbage inden løbetidens udløb. Kreditomkostninger det beløb man reelt betaler for at optage sit lån. Dette beløb er altså det, som skal betales tilbage udover selve lånebeløbet. Man skal derfor altid huske at kigge på denne og gøre op med sig selv, om man synes at man giver en fair pris for det lån, man vil optage.