xx33

Det er sundt at være i naturen. Den friske luft gør noget godt for helbreddet, og har en aslappende og afstressende effekt. Det gældre både, hvis man går en lang tur i skoven eller løber en tur. Man kan nemt og uden det store besvær få en del af naturen ind i hjemmet som en del af indretningen.

Det gælder om at komme ud i naturen

Det er hverdag, og hovedet er fyldt med gøremål, tankemylder og mange bekymringer, der presser sig på. De fleste ved, hvilke underværker en lang gå- eller løbetur i skoven kan gøre. Det har en beroligende og afstressende effekt, og man vil føle sig som et nyt menneske, når man kommer hjem. Det er naturligvis på grund af, at man får rørt sig, og dyrket motion. Men den friske luft, de smukke omgivelser og naturen i sig selv har en terapeutisk effekt.

natur

Det er ingen hemmelighed, at der er mange sundhedsfordele ved at opholde sig i naturen så ofte som muligt, fremfor altid at være i et bymiljø. Der er meget forskning, der tyder på, at den generelle helbredstilstand forbedres, stressniveauet falder og livssynet bliver mere positivt, når naturen er tæt på. Det gælder altså om at komme ud i naturen så meget som muligt. Selv om man ikke har meget tid til hverdag, kan man tage afsted med familie og venner, og dermed kombinere kvalitetstid med naturoplevelser.

Gode råd til indretning af hjemmet med naturelementer

Det er dog ikke alle, der har direkte adgang til grønne arealer og skove. Under alle omstændigheder kan det være svært at komme afsted ofte. Men derfor kan man stadig have en smule natur derhjemme. Man kan nemlig bruge elementer fra naturen i ens boligindretning. Man kan finde inspiration i de forskellige årstider, og få et unikt og smukt hjem.

Det kunne f.eks. være hjemmelavede tøjbøjler, lavet af grene. Disse bøjler giver et råt og unikt udtryk, især hvis de er en del af et skab med åbent koncept. Slib grenen, sno en snor omkring midten og saml den i en løkke. Den kan også hænge dem på væggen. Man kan ligeledes hænge en stor gren op, og bruge den som bøjlestang.

Hvis man mangler pyntegenstande, kan man samle kogler i skoven, og dyppe dem i gips. De får en smuk, hvis belægning, der næsten får dem til at ligne porcelæn. De vil se smukke ud i et fad.

indretning

Tørrede og pressede blade og blomster i alle afskygninger kan blive til de fineste billeder. De kan puttes i forskellige rammer, og hænges op på væggen overalt i hjemmet. Man kan gøre det til en hobby at tage ud i skoven, og finde nye spændene ting, man kan bruge derhjemme.

Det behøves ikke at være det helt store gør-det-selv projekt, at få naturen ind i hjemmet. Man kan gøre meget, hvis man sørger for at have plads til grønne planter forskellige steder i boligen. For dem, der har grønne fingre, kan man vælge planter, som kræver en del vedligeholdelse. Man kan dog godt have planter, uden at være ekspert i dem. Et hjem bliver smukkere og hyggeligere med planter og blomster. Desuden er de med til at forbedre indemiljøet.