xx33

Computerne er overalt i vores hverdag. Vi bruger dem på arbejde, vi har dem i lommen i mobilformat, og i tabletform i hjemmet. Derfor gemmer vi også vigtige filer og billeder på dem hele tiden, måske uden at vi tænker over det.

Vi tænker tit, at når vi gemmer tingene på computeren, så er de gemt for evigt, og vi kan altid finde dem frem, når vi skal bruge dem. Sådan er virkeligheden desværre ikke altid.

Computeren kan lige pludselig bryde sammen, uden at der er sket noget som helst med den. Man kan få virus, eller blive ramt af et hackerangreb som går ind og låser alle dine filer og billeder, og ikke vil kunne få dem tilbage uden du betaler et stort pengebeløb til forbrydere i udlandet.

Derfor gør man klogt i, at investere i en backup af hele ens harddisk, så man altid er sikret mod nedbrud og angreb på ens computer.

Hvad gør en backup?

En backup er en sikkerhedskopi af dine data. Ved at lave en sikkerhedskopi af dine data, og gemme dem et andet sted end på din normale computer, kan du altid finde de gemte data frem igen, såfremt der skulle ske noget med din computer.

En backup kan laves ved at brænde dataene ned på en CD, flytte dem over på en ekstern harddisk, eller ved at gemme dem i ”skyen”.

”Skyen” er et andet ord for en cloud-baseret løsning, hvor man gemmer sine vigtige filer på nettet, præcis som man kender det fra Dropbox eller Google Drive.

Det smarte ved at gemme sine data i skyen er, at man kan tilgå dem ligegyldigt hvor man er i verden, ligegyldigt hvilken computer, tablet eller mobil man har ved hånden, og er altså ikke afhængig af at man har husket sin CD eller sin USB-nøgle.

Automatisk backup af dine vigtigste filer

Onlime.dk er en dansk udbyder af cloudbaseret backup. Med deres service får man ubegrænset backup plads, og man kan derfor uploade kæmpe mængder data, og være sikker på at man ikke bliver ramt af et loft som ved nogle af de andre services.

Ydermere tilbyder deres service også automatisk backup. Automatisk backup vil sige, at du udvælger enkelte mapper, og hver gang du ændrer filer i de mapper, eller lægger nye filer i mapperne, vil de automatisk blive synkroniseret til din online backup på nettet.

Fordelen ved denne løsning er, at man ikke altid skal være opmærksom på hvilke filer man gerne vil gemme, og huske at lave backup af dem. Derimod kan man læne sig tilbage og være sikker på, at ens filer er der, hvis uheldet skulle være ude.

At købe en backup løsning er lidt ligesom at købe en forsikring hos sit forsikringsselskab. Det er vigtigt at have, men man håber, at man aldrig får brug for den. Det samme gør sig gældende for vores computere, som vi selvfølgelig håber kan fortsætte indtil den dag vi vil opgradere dem til noget hurtigere.